top of page

Coaching voor hooggevoelige volwassen

Vanuit mijn praktijk ProSenseCoaching begeleid ik hooggevoelige volwassenen. Samen gaan we op een praktische en positieve manier aan de slag met het (her)ontdekken van je hooggevoeligheid. De hulpvragen waarmee mensen bij mij komen hebben zowel betrekking op werk- als privé situaties. 

 

Want je bent gezegend met deze mooie karaktereigenschap dus kun je er maar het beste de vruchten van plukken. Maar wat als je dat nu niet lukt, of merkt dat je (nog) niet de modus hebt gevonden om hiermee om te gaan en je hooggevoeligheid je echt in de weg zit? Coaching op dit vlak kan uitkomst bieden!

 

De afgelopen jaren heb ik al veel hooggevoelige medewerkers binnen bedrijven mogen begeleiden. Bewustwording, erkenning en herkenning over het onderwerp levert vele voordelen op, zowel voor werknemer als werkgever. Uitval kan worden voorkomen en de vitaliteit positief worden beïnvloed.  

 

Hooggevoelig op de werkvloer

1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Dus logisch dat je regelmatig hooggevoeligen op de werkvloer aantreft.

 

Veel hooggevoeligen zijn sfeergevoelig, zeer empathisch, behulpzaam en hebben een goed ontwikkelde intuïtie. Daarnaast verkeren ze ook sneller in een hogere mate van stress. Het risico van overprikkeling en/of onderprikkeling ligt op de loer met alle gevolgen van dien. Vermoeidheid, twijfelen in combinatie met besluiteloos overkomen, moeite met begrenzen, hoog verantwoordelijkheidsgevoel, het gevoel van ‘anders zijn’ en vragen als ‘wie ben ik nu precies?’ zal een herkenbaar rijtje voor je zijn aan de last kant van hooggevoeligheid.

 

Juist omdat hooggevoeligheid je in staat stelt informatie beter en uitgebreider te verwerken, kan jij een grote bijdrage leveren. Je wordt vaak gezien als de ideale werknemer. Keerzijde is een grotere kans op burn-out of overbelasting. Tijdens een traject krijg je uiteenlopende tools om je ook in je werk volledig in je kracht te zetten en je belastbaarheid op peil te houden. Een win-win situatie voor zowel jezelf als je werkgever!

Hooggevoelig als ouder

Als je hooggevoelig bent is de kans zeer groot dat je thuis ook een hooggevoelig kind rond hebt lopen.

 

De neiging is groot om het kind te gaan helpen en te ‘ontleden’ terwijl het juist vaak begint bij jou als ouder. Je grenzen leren aangeven en goede zelfzorg draagt eraan bij dat je meer ontspannen bent thuis en minder gestrest.

 

Dit heeft vaak direct effect op een hooggevoelig kind. Het kind maakt niet direct onderdeel uit van de begeleiding, maar als ouder krijg je zeker tips en handvatten aangereikt voor het kind op basis van de geschetste situatie. De kennis die je opdoet over jezelf kun je uiteraard ook gebruiken om je kind te begeleiden in zijn/haar ontwikkeling.

Lezingen

Meer informatie volgt binnenkort. 

bottom of page