top of page

Voor wie

Wat een geluk! Je bent hooggevoelig, bof jij even.

 

Nou, zal je denken, dat boffen valt wel mee, het is anders hard aanpoten. Misschien heb je vaak gedacht dat je je aanstelt en moet proberen minder gevoelig te zijn. Ik zal je meteen uit de droom helpen…dat gaat niet lukken.

 

Want je bent gezegend met deze mooie karaktereigenschap dus kun je er maar het beste de vruchten van plukken. Maar wat als je dat nu niet lukt, of merkt dat je (nog) niet de modus hebt gevonden om hiermee om te gaan en je hooggevoeligheid je echt in de weg zit?

 

Dan kun je hiermee aan de slag. ProSenseCoaching begeleidt volwassenen op het gebied van hooggevoeligheid die bereid en fit genoeg zijn om naar zichzelf te kijken en ervoor open staan om op een actieve en positieve manier aan de slag te gaan met het vormgeven van hun persoonlijke hooggevoeligheids handleiding.

Hooggevoelig op de werkvloer

1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Dus logisch dat je veel hooggevoeligen op de werkvloer aantreft.

 

Als hooggevoelige ben je zeer gevoelig voor sfeer en kom je het beste tot je recht in een omgeving die helemaal bij je past. Je wordt vaak gezien als de ‘ideale werknemer’.

 

Juist omdat hooggevoeligheid je in staat stelt informatie beter en uitgebreider te verwerken, kan jij een grote bijdrage leveren. Keerzijde is ook dat je eerder last hebt van stress en een grotere kans op burn-out of overbelasting. ProSenseCoaching biedt hulp om je ook in je werk volledig in je kracht te zetten en valkuilen zoals stress te voorkomen. ​

Hooggevoelig als ouder

Als je hooggevoelig bent is de kans zeer groot dat je thuis ook een hooggevoelig kind rond hebt lopen.

 

De neiging is groot om het kind te gaan helpen en te ‘ontleden’ terwijl het juist vaak begint bij jou als ouder. Je grenzen leren aangeven en goede zelfzorg draagt eraan bij dat je meer ontspannen bent thuis en minder gestrest.

 

Dit heeft vaak direct effect op een hooggevoelig kind. Het kind maakt niet direct onderdeel uit van de begeleiding, maar als ouder krijg je zeker tips en handvatten aangereikt voor het kind op basis van de geschetste situatie. De kennis die je opdoet over jezelf kun je uiteraard ook gebruiken om je kind te begeleiden in zijn/haar ontwikkeling.

Workshops

Meer informatie volgt binnenkort. 

bottom of page